Navigatie

Ampullen / Serums / Essences / Emulsies

Ampullen, serums, essences en emulsies; je zult ze wel vaker tegen komen in de Koreaanse huidverzorgingsroutine. Maar wat zijn ze eigenlijk en waar gebruik je ze voor? We zullen dit hieronder in het kort zo goed mogelijk proberen toe te lichten. 

Ampullen:

Een ampul is de meest krachtige substantie om de huid in een zeer korte tijd een flinke boost te geven! Vaak worden ze als een kuur voor een specifiek huiddoel in een periode van 4-6 weken gebruikt, bijvoorbeeld na een zware en gestresste periode, waarbij de huid moe en uitgeput is geraakt. Een ampul heeft de dunste en lichtste structuur van alle soorten huidverzorgingsproducten, waardoor hij razendsnel in de huid trekt en daarom het beste direct (met de pipet) op het gezicht dient te worden aangebracht, zodat er geen vloeistof verloren kan gaan.

Serums:

Serums bevatten hoge concentraties werkstoffen en zijn vaak gebaseerd op olie -of op waterbasis. Ze kunnen ter ondersteuning en ter aanvulling van de schoonheidsroutines worden gebruikt om een specifiek huiddoel te bereiken. Ze vullen als het ware de werkstoffen van de gezichtscrème aan en ondersteunen hierbij het huidproces. Serums hebben een iets dikkere structuur dan een ampul en kunnen gewoon worden toegevoegd aan de dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Essences:

Een essence is een lichtere vorm van een serum en is gebaseerd op water, waardoor het snel de huid in trekt. Je gebruikt een essence meestal na een toner, met als doel een tweede hydraterende laag, bestaande uit hyaluronzuur, glycerine en andere natuurlijke extracten, de huid in te sluiten. Een essence vergt tevens een speciale techniek bij het aanbrengen; nadat je de essence met de vingers over de huid hebt aangebracht, druk je hem met de handpalmen tegen het gezicht in opwaartse beweging aan, beginnende bij de kin.

Emulsies: 

Een emulsie is als het ware een kruising tussen een toner en een moisturizer in en wordt vaak gebruikt voor de gecombineerde en vette huid, omdat ze hierna meestal geen moisturizer of crème meer nodig heeft. De emulsie heeft als doel de huid te hydrateren en voor te bereiden op de volgende stap in de huidverzorgingsroutine, zodat de werkstoffen daarvan nog beter door de huid kunnen worden opgenomen.

© 2015 - 2018 BB-Cosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel